SPOR

Başkan Doğan: Trabzonspor Borçlar Değil, Karlarla Anılacak

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün finansal durumunu iyileştirmek amacıyla gerçekleştirecekleri sermaye artırımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Doğan, Trabzonspor'un borçlar yerine, elde ettiği gelir ve kârlarla gündeme geleceğini belirtti.

Doğan, açıklamasında, Bankalar Birliği ile olan kredi anlaşmalarını bu ay içinde sonlandıracaklarını ifade ederek, "Sermaye artırımı sürecinin ilk aşamasını tamamladık ve bu süreçte hisse sahiplerinin hak kullanımları başladı. Futbol A.Ş. olarak, 2.550 milyon TL'lik sermaye artırımı bedelimizi ödedik. Bu adım, kulübün finansal yapısında büyük bir iyileşme sağlayacak ve Bankalar Birliği anlaşmasını bu ay itibariyle sonlandırmış olacağız. Sıfır banka kredisi ve finansman gideri ile çok daha güçlü bir finansal yapıya kavuşacağız" dedi.

Gizlilik ve Titizlikle Yürütülen Projeler

Başkan Doğan, Trabzonspor'un İstanbul'daki Kartal arazisi üzerindeki projelerine de değindi. "Kartal arazisinin 30 yıllık nitelikli irtifak hakkını devraldık ve burada yapmayı planladığımız projeler için önemli bir aşamayı geride bıraktık" diyen Doğan, projelerinin 3 milyar TL’nin üzerinde gelir yaratmayı hedeflediğini söyledi. Ayrıca, büyük bir gayrimenkul projesinde de önemli aşamaların tamamlandığını belirtti.

"Çalışmalarımızı büyük bir gizlilik ve titizlikle yürütüyoruz. Bu projeleri hayata geçirdiğimizde, Trabzonspor borçlarıyla değil, yarattığı gelirlerle ve elde ettiği karlarla konuşulan bir kulüp haline gelecektir" şeklinde konuştu.

Yeni Projeler ve Özkaynak Artışı

Trabzon'da da önemli projelerin arifesine geldiklerini açıklayan Doğan, bu projelerle ekonomik tabloyu sağlamlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. "Şirketimiz, uzun yıllar sonra özkaynaklarını pozitife döndürdü. Yeni sermaye yapımızla birlikte bu pozitif özkaynağı daha da artıracağız. Yapacağımız hamlelerle birlikte, gelir-borç dengesi düzeltmiş ve UEFA’nın mali kriterlerinde önemli bir aşama kaydedeceğiz" dedi.

Devre Arası Takviyeleri

Başkan Doğan, takımın şampiyonluk yarışında olabilmesi için gerekli tüm adımları atacaklarını vurguladı. Teknik direktör değişikliği sonrası takımın performansının artacağına inandığını belirten Doğan, "Devre arasında hocamızın talep edeceği oyuncuları takıma katmayı planlıyoruz. Şampiyonluk yarışında olmamız için gereken tüm adımları kararlılıkla atacağız" ifadelerini kullandı.