Başkan Demirçalı, tesisin üretim kapasitesini ve mama kalitesini artıracaklarını belirtti. Yüreğir Belediyesi, sokak hayvanlarının gıda ihtiyacını karşılamak için Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesinde bulunan Mama Üretim Tesisi'ni kullanıyor. Bu tesiste, kamu kurumları ve restoranlardan toplanan atık gıdalar işlenerek besleyici mamalara dönüştürülüyor. Böylece, sokak hayvanlarının düzenli bir şekilde beslenmesi sağlanıyor.

"MAMA KALİTESİNİ ARTIRACAĞIZ"

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Başkan Demirçalı, tesisin üretim süreçlerini yerinde inceledi ve ekiplerden bilgi aldı. Mama Üretim Tesisi’nin, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşıladığını ve aynı zamanda tasarruf sağladığını vurgulayan Başkan Demirçalı, “Dünya, tüm canlıların ortak yaşam alanı ve can dostlarımız da bizlere emanet. Onların yaşamlarını sürdürmeleri bizim sorumluluğumuz. Yüreğir Belediyesi olarak, sokak hayvanlarımız için en iyisini yapma çabasındayız. Tesisimizi daha verimli hale getirmek ve mama kalitesini artırmak için gerekli adımları atacağız. Bu sayede, can dostlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

YEMEK ATIKLARI MAMAYA DÖNÜŞÜYOR

Restoran, otel ve benzeri işletmelerden toplanan yemek atıkları, Yüreğir Belediyesi Mama Üretim Tesisi’ne getiriliyor. Burada, gıdalar çeşitli tetkiklerden geçtikten sonra kompost makinelerine aktarılıyor. Sulu gıdalar ve katı gıdalar ayrılarak hamur haline getiriliyor ve ardından pelet makinesine transfer ediliyor. Pelet halinde çıkan ürünler, kurutma işleminin ardından mama formuna dönüştürülüyor.

Kaynak: DHA