GÜNDEM

Başkan Büyükkılıç'ın Sucuk Partisi Açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin tanıtım töreninde, "sucuk partisi" yapıldığı yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Abone Ol

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada Kayseri'nin simgesel ürünlerinin sucuk, pastırma ve mantı olduğunu belirterek, "Kayseri denilince akla ne gelir? Sucuk, pastırma, mantı gelir. Yani leblebi ikram edecek halimiz yok." dedi. 

Büyükkılıç, şehrin tanıtımı için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, "Buraya kadar normal ama bunun üzerinden siyaset yaparak, 'sucuk partisi düzenliyorlar', adeta biz orada keyif yapmaya çalışıyoruz gibi algılar yapmak suretiyle ucuz siyaset yaparak bizleri yıpratmaya, bakanlarımızı yıpratmaya çalışanları buradan kınıyorum." ifadelerini kullandı. 

Başkan Büyükkılıç, Ahilik Haftası kapsamında kentte düzenlenen program öncesinde yaptığı açıklamalarda, geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde "sucuk partisi" yapıldığı iddialarına tepki gösterdi. 

Büyükkılıç, Kayseri'nin simgesel ürünlerinin sucuk, pastırma ve mantı olduğunu vurgulayarak, şehrin belediye başkanı olarak tanıtım çalışmalarına odaklandıklarını belirtti. Ancak bu çalışmaların "sucuk partisi" gibi algılar yaratarak siyasi malzeme yapılmasına tepki gösterdi ve bu tür ucuz siyaset girişimlerini kınadı.