Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu özel günde öğrencilerin heyecanına ortak olarak, eğitimde öğretmenlerin önemine vurgu yaptı ve “Ülkemize, bayrağımıza, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun bıraktığı cumhuriyete sahip çıkan öğrenciler yetiştirilmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Bugün Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da yeni eğitim öğretim yılı başladı. Bursa'da 2031 okulda 42 bin 941 öğretmen ve 677 bin öğrenci ders başı yaptı. 2024-2025 eğitim dönemi boyunca ilk ara tatil 11-15 Kasım 2024 tarihlerinde, yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2025’te, ikinci ara tatil ise 31 Mart-4 Nisan 2025 tarihlerinde olacak. Eğitim yılı ise 20 Haziran 2025’te sona erecek.

Öğrencilerin ilk gün heyecanına Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu ve veliler katıldı. Mehmet Torun Özel Eğitim Meslek Okulu’ndaki törende öğrencilerin halk oyunu gösterisi büyük ilgi gördü. Törenin ardından Vali Ayyıldız ilk ders zilini çaldı ve Başkan Bozbey ile birlikte sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Bozbey, ziyaret ettiği okullarda öğrencilere kalem kutusu hediye etti.

Başkan Bozbey, yeni eğitim yılı için yaptığı açıklamada, eğitim camiasına, öğrencilere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulunarak, öğretmenlerin önemli bir rol üstlendiğini belirtti. “Çocuklarımızın iyi birer birey olarak yetişmesi, ülkesine ve bayrağına sahip çıkan gençler olmaları bizim en büyük arzumuz. Öğretmenlerimize başarılar diliyorum, velilerimize de büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumalı ve onları spora, sanata yönlendirmeliyiz. Bursa’da yaklaşık 3 bin öğrencimiz özel eğitim okullarından faydalanıyor ve bu konuda destek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Eğitimle ilgili her alanda desteklerimize devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: DHA