GÜNDEM

Başkan Boltaç: Patili Dostlarımıza Uzun Vadeli Gelecek Sağlayacağız

Mersin Tarsus`ta Belediye Başkanı Ali Boltaç, geçici hayvan bakımevi için başlattıkları şartlı bağış kampanyasını duyurdu.

Abone Ol

Boltaç, “Patili dostlarımıza uzun vadeli bir gelecek sağlayacağız” dedi.

Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Belediye Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerdeki aylık ücretlerin 4 bin TL olarak belirlenmesi ve düğün salonlarının işletme ücretinin 7 bin 500 TL olarak tespit edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi için şartlı bağış kabul edileceği ve bu konuda Belediye Başkanı’na yetki verilmesi de oybirliğiyle onaylandı.

Başkan Boltaç, yaptığı açıklamada, “Yeni çıkan yasa ile belediyeye bazı sorumluluklar verildi. Biz, hayvanlarımızı korumakla mükellefiz ve bu canlılara en iyi şekilde hizmet vermek istiyoruz. Uzun vadeli sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli oluşturmak istiyoruz ve vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Projemiz, dostlarımızın daha rahat ve güzel ortamlarda yaşayabilmesi için hazırlandı” dedi.

Projenin detaylarına da değinen Boltaç, “İlk etapta 500 hayvanı barındırabileceğimiz bir kapasite planladık. Ancak imkanlarımız doğrultusunda, bu kapasiteyi 31 dönümlük alanda yaklaşık 1.500’e kadar çıkarabiliriz. Proje kapsamında geniş bir alan ve çeşitli tesisler yer alacak. İçinde veteriner hizmetleri, muayene odaları, ameliyathane, temizlik ve bakım alanları gibi birimler bulunacak. Ayrıca, halkın çocuklarıyla birlikte gelip vakit geçirebileceği bir alan oluşturmayı planlıyoruz. Amacımız, sadece geçici bir barınak değil, kente uzun vadeli bir rehabilitasyon modeli sunmak” şeklinde konuştu.