Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Toplantıda, 142 gündem maddesi önergelerle birlikte görüşüldü. Siyasi parti grup sözcülerinin konuşmalarının ardından Başkan Böcek, meclisin açılış konuşmasında, operasyonlar sırasında şehit düşen askerlere rahmet diledi. Ayrıca, 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran için de Allah’tan rahmet dileyerek, “Narin kızımızın cansız bedenini bu hale getirenleri lanetliyorum, kınıyorum” dedi.

Başkan Böcek, Sarısu Mesire Alanı ile ilgili olarak muhalefet meclis üyelerinden destek talep etti. Böcek, Menderes Türel döneminde Sarısu’nun D tipi mesire alanına dönüştürülmesi için 15 milyon 340 bin lira yatırım yapıldığını belirtti. Ancak, ilk ihale 14 milyon liraya kazandıkları halde iptal edildi. İkinci ihalede rakamın arttığını ve 24 milyon liraya yeniden kazandıklarını, fakat ihalenin hala onaylanmadığını ifade etti.

Destek çağrısında bulunan Başkan Böcek, AK Parti grubuna seslenerek, “Bu millet bunların hepsini görüyor, yapmayın. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım yapmıyorum. Antalya'da kimseyi ötekileştirmeden çalışıyorum. Vekilleriniz var, neden onaylatmıyorsunuz? Bu para milletin parası, Muhittin Böcek’in değil. Sizden rica ediyorum, bu konuyu çözün, biz de burada alkışlayalım” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda, 44 meclis maddesi karara bağlanırken, 98 gündem maddesi ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Kaynak: DHA