GÜNDEM

Başkan Böcek’ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitleri saygı ve minnetle andığını belirtti.

Abone Ol

Başkan Böcek'in mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Türk tarihinin en kritik dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz’un 102. yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşku ve gurur içinde kutluyoruz. Bu şanlı tarihi bize kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize olan minnettarlığımızı ifade ediyoruz.

Kurtuluş Savaşı’nın en önemli aşamalarından biri olan Büyük Taarruz, Türk milletinin varoluş mücadelesinin simgesidir. 26 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!’ komutuyla başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ndeki büyük zaferle taçlanmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve stratejik dehasını dünyaya bir kez daha gösteren bu zafer, işgal altındaki topraklardan bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’ne geçişin sembolü olmuştur. Bu büyük zafer, sadece askeri başarıyı değil, ulusal birlik ve beraberliği, Türk milletinin vatan sevgisi ve özgürlük arzusunu da temsil etmektedir. Bu nedenle, 102. yıl dönümünde de bu coşku ve heyecanı paylaşıyoruz.

30 Ağustos’un ruhunu yaşatarak ülkemizi daha ileriye taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Zaferin kazanılmasında rol oynayan cesaret, kararlılık ve milli birlik duygusunu gelecek kuşaklara aktarmaya devam ediyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün açtığı yolda, onun ilkeleri doğrultusunda, gençlerimizin umutla baktığı, kadınlarımızın mutlu olduğu, vatandaşlarımızın huzurlu yaşadığı daha aydınlık ve demokratik bir Türkiye için azimle çalışmaya devam edeceğiz.

Değerli hemşehrilerim,

102 yıl önceki birlik ve beraberlik ruhuyla Zafer Bayramı’mızı coşku içinde kutlamak için 30 Ağustos Cuma günü saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz Simge Sağın konserine sizleri davet ediyorum. Büyük Taarruz’un 102. yıl dönümünde, canlarını feda ederek bu toprakları bize vatan olarak bırakan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız mübarek olsun"  ifadeleri kullanıldı.