"Büyükşehir Belediyemizin turizm sektörüne daha fazla hizmet etmesi için bu kaynaklardan pay alması gerekmektedir. Bu, Antalya'nın hakkıdır" dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) Belek'te düzenlediği geleneksel toplantıda konuşan Başkan Böcek, Antalya'nın her yıl 10 katı kadar misafir ağırladığını ve geçen yıl 55 milyar doları aşan turizm gelirinin yaklaşık 25 milyar dolarının Antalya'dan sağlandığını ifade etti.
Kontrolsüz Göç Sorunları
Başkan Böcek, turizm potansiyelinin yanı sıra kontrolsüz göçün de ulaşım, altyapı ve çevre yönetimi gibi sorunları artırdığını belirtti. "Kentimizde 2 kişiye 1 araç düşmektedir. Genişlettiğimiz yollar, yaptığımız köprüler ve akıllı kavşaklarla ulaşıma önemli katkılar sağladık. Şimdi de 18 km'lik 4. Etap Konyaaltı-Varsak raylı sistem hattının yapımına başlayacağız" dedi.
Altyapı Yatırımları
Sürdürülebilir bir çevre için altyapı yatırımlarına devam ettiklerini vurgulayan Başkan Böcek, "Serik ve Kemer merkezi arıtma tesislerimizin yenilenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği protokolü yaptık. Belek turizm bölgesinde 500 milyon TL yatırım gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
Kente Değer Katma Vurgusu
Başkan Böcek, "Dönemi kurtaran değil, geleceğe yönelik projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Antalya'dan Londra'ya kadar 3605 km içme suyu hattı yaptık" dedi. Ayrıca, mavi bayrak sayısının Türkiye'de 567 iken, Antalya'da 233'e çıktığını belirtti.
Konaklama Vergisi Üzerine
Turizm konaklama vergisine de değinen Başkan Böcek, "Toplanan kaynağa yüzde 40 oranında en büyük katkıyı Antalya'mız yapmaktadır. Yerleşik nüfusla yaklaşık 30 milyona hizmet ederken, genel bütçeden sadece 2 milyon 696 bin kişiye göre pay almaktayız. Bu para Antalya'nın hakkıdır" dedi. Örnek olarak Roma'da konaklama vergisinin günlük kişi başı 10 Euro olduğunu belirten Böcek, Antalya'nın da bu vergiden faydalanması gerektiğini vurguladı.