GÜNDEM

Başkan Atmaca'dan 30 Ağustos Mesajı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki en önemli dönüm noktalarından birini vurguladı.

Abone Ol

Başkan Atmaca’nın mesajında şu ifadelere yer verildi:

"102 yıl önce, Dumlupınar'da, Atatürk'ün başkumandanlığında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihimizin altın harflerle yazılmış en büyük kahramanlık destanlarından biri olmuştur. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından Mondros Ateşkes Anlaşması’nın hükümlerine dayanarak Anadolu’yu işgale başlayan düşman devletlerine karşı milletimiz, Kuvayı Millîye hareketini başlatarak ülkemizin yeniden dirilişinin ateşini yakmıştır. 26 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın verdiği Büyük Taarruz emri, 30 Ağustos'ta büyük bir zafere ulaşmış ve ülkemizin dönüm noktalarından biri olmuştur. Bu zafer, tüm dünyaya göstermiştir ki; küllerinden doğarak yeniden dirilen ulusumuz, bağımsızlık bilinciyle sonsuza kadar bir arada yaşayacaktır.

Bu gururu yaşarken, bize emanet edilen vatanımızı korumanın, Cumhuriyetimizi ve bağımsızlığımızı Atatürk ilkeleri doğrultusunda sürdürmenin, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımak ve gelecek kuşaklara aktarmanın en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz. 30 Ağustos Zaferi'nin 102. yıl dönümünde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyor; Zafer Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum" ifadeleri kullanıldı.