SPOR

Başka Kimlikle Futbolcu Lisansı Çıkardı, Oynadığı Kulübün Şampiyonluğu Alındı

Bu olayda, Suriye uyruklu futbolcu Abdurrahman Cüneyd, Türk vatandaşı olan kuzeni Hüseyin Leyla'nın kimliğiyle futbol lisansı çıkarmış ve bu kimlikle Gaziantep'teki Karkamış Barak Spor kulübünde oynamıştır.

Abone Ol

Karkamış Barak Spor, Abdurrahman Cüneyd'in sahte kimlikle oynamasıyla Amatör Lig'de şampiyon olmuştur. Ancak, Lig ikincisi Gazikent Spor Kulübü, Karkamış Barak Spor'un şampiyonluğuna Türkiye Futbol Federasyonu'na itiraz etmiştir ve ayrıca adliyeye de suç duyurusunda bulunmuştur. 

Türkiye Futbol Federasyonu, yapılan incelemeler sonucunda Karkamış Barak Spor'un şampiyonluğunu iptal etmiş ve 3 puanını silmiştir. Böylece Karkamış Barak Spor'un şampiyonluğu geri alınmıştır.

Karkamış Barak Spor Kulübü Başkanı Metin Ünal, konuyu Tahkim Kurulu'na taşımış ve "Biz bu oyuncuyu transfer ettik. Lisansını çıkaran kulüp biz değiliz. Ortada bir yanlış var ise bu yanlışın faturasının kulübe kesilmemesi gerekiyor. Şampiyonluğumuzun geri verilmesi için hukuki süreci devam ettiriyoruz" demiştir. 

Abdurrahman Cüneyd'in Suriye'de futbol oynadığı ve ülkedeki iç karışıklığın ardından Türkiye'ye sığındığı belirtilmiştir. Gaziantep'e yerleşen Cüneyd, 2022 yılı sonunda Gaziantep 1'inci Amatör Küme B Grubunda oynamaya başlamıştır. 

Sonuç olarak, Suriye uyruklu futbolcu Abdurrahman Cüneyd'in başka bir kişinin kimliğiyle çıkardığı futbol lisansıyla oynaması, Karkamış Barak Spor'un şampiyonluğunun iptal edilmesine neden olmuştur. Kulüp başkanı, bu yanlışın kulüplerinden çıkmadığını savunarak, şampiyonluğun geri verilmesi için hukuki süreci devam ettirmektedir.