GÜNDEM

Başarır: Körfez Kirliliği İçin Geçmiş Dönemlerde İhmal Vardı

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin şehre yakışmadığını belirtti.

Abone Ol

Başarır, “Körfezin temizlenmesi yanında, kötü kokuların ve çevreye verilen zararların da giderilmesi gerekiyor. Bu, uzun yıllardır biriken bir sorun. Ne yazık ki bakanlıklar da bunu erteledi. Geçmiş dönem belediyelerinde de ihmal söz konusuydu. Ancak bu dönemde birlikte çalışarak İzmir’in körfez sorununu çözeceğiz ve eski günlerde olduğu gibi mis gibi kokmasını sağlayacağız” dedi.

Başarır, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ümraniye'de şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz’a rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Başarır, hükümeti ekonomi üzerinden eleştirdi. Hazine borçlarının bir önceki aya göre 232,5 milyar artarak toplamda 8 trilyon 339 milyar liraya ulaştığını belirten Başarır, “Türkiye yönetilemiyor. Bütçenin hesabını soramadığımız bir ülke haline geldik” ifadelerini kullandı.

Terörle Bağlantılı Partilerle Mesafe

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun açıklamalarını eleştiren Başarır, “HÜDA PAR ve benzeri terörle bağlantılı partilerle aramızda mesafe vardır. Bu tür partiler, geçmişte yaşanan acıları göz ardı ederek, devlete karşı durmayı seçiyorlar” dedi.

İmamoğlu ve Siyasi Yasaklar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hapis ve siyasi yasak alma durumuyla ilgili soruları yanıtlayan Başarır, “Ekrem İmamoğlu, CHP tarihinin en önemli isimlerinden biridir. ‘Ahmak davası’ ile ilgili planlarımız var. 2019’da yaşanan seçim iptalinde olduğu gibi, halkımız ve teşkilatlarımız yine İmamoğlu’nun arkasında olacaktır. Yargının halkın iradesine karşı gelmemesi gerektiğini vurgulamak istiyorum” dedi.

Narin Cinayeti Üzerine

Narin cinayetiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başarır, “Bir çocuk hayatını kaybetti ve biz failleri aramakla meşguldük. Bu olayın üzerine yeterince gitmediğimiz için daha fazla Narin’in hayatını kaybetmesine sebep olduk” şeklinde konuştu.

Körfez Sorunu İçin Çözüm Vurgusu

Son olarak, körfezdeki kirliliğe dikkat çeken Başarır, “İzmir halkı bu durumu hak etmiyor. Bakanlık ve belediyelerin birlikte çalışarak bu sorunu çözmesi gerekiyor. Geçmişteki ihmalin üstesinden gelerek, İzmir’in körfezini yeniden eski güzelliğine kavuşturmalıyız” ifadelerini kullandı.