GÜNDEM

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde Rüşvet Operasyonu: 17 Kişi Gözaltında

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığı işlem yaptığı belirlenen kişilere yönelik büyük bir operasyon düzenlendi.

Abone Ol

İstanbul merkezli yapılan operasyonlarda İzmir, Bursa ve Şırnak’ta da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlarda 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda, rüşvet olarak elde edilen paranın yaklaşık 1 milyon lira olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığı usulsüz tapu işlemleri yapıldığına dair iddialar üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Tapu Müdürlüğü çalışanlarının arşivden usulsüz evrak temin ettiği ve emlakçıların rüşvetlerini Tapu Müdürlüğü’ndeki güvenlik ve temizlik görevlilerinin aracılığıyla tapu görevlilerine ilettiği belirlendi.

İstanbul, İzmir, Bursa ve Şırnak’ta gerçekleştirilen operasyonlarda, Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde görevli olup, güncel olarak farklı Tapu Müdürlüklerinde çalışan 2 Tapu Müdürü, 2 Tapu Müdür Yardımcısı ve 2 Tapu Memuru da dahil olmak üzere toplam 17 şüpheli yakalandı. Operasyon sırasında ele geçirilen dijital materyallere el konuldu. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek yargı sürecine tabi tutulacak.