Eski Eşini Vuran Ferhat Bingöl'e 17 Yıl Hapis Cezası Eski Eşini Vuran Ferhat Bingöl'e 17 Yıl Hapis Cezası

Tutuklananlar arasında Barış Boyun'un eşi Ece Boyun ve iş insanı Adnan Çolak da bulunuyor. Operasyon sırasında suç organizasyonu olaylarına karıştığı olaylara ilişkin güvenlik kamera ayrıntıları da ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve diğer illerde faaliyet gösteren Barış Boyun'un yönettiği 'Boyun Grubu' ile Beratcan Gökdemir'in merkezindeki 'Daltonlar' suç amacına yönelik bir operasyon düzenlendi. Barış Boyun, hakkında kırmızı haberle ilgili yakalama kararına rağmen şu anda İtalya'da cezaevinde. 'Boyun Grubu', son zamanlarda Daltonlar suç örgütü ile işbirliği yapıyordu, ancak gruptaki anlaşmazlıklar nedeniyle Daltonlar ayrıldı. Beratcan Gökdemir'in kırmızı bültenle arandığı ve Rusya'da cezaevinde olduğu biliniyor.

Operasyon sonucunda 'kasten öldürme', 'kasten yaralama', 'yağma', 'silah ticareti', 'uyuşturucu madde imalat ve ticareti' gibi birçok suça karışan 166 şüpheli yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 166 şüpheliden 147'si tutuklanırken, 19 kişi hakkında adli kontrole kayıt yaptırıldı. Ayrıca şüphelilerin karıştığı bazı olaylara ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı; bu görüntülerde şüphelilerin işyerlerini kurşunladıkları anlar yer alıyor.

Kaynak: DHA