Bu görüntülerin sosyal medyada yayılması sonrası hayvanseverler, ölü köpeklerin nasıl öldüğü konusunda endişelerini dile getirerek bölgede toplandı. Tepkilerin artması üzerine jandarma, Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Hayvanseverler adına açıklama yapan veteriner hekim Elif Türker, ölü köpeklerin ölüm nedeninin araştırılacağını belirtti.

Belediyeden Açıklama ve Yanıt

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Altındağ Belediyesi, köpeklerin bulunduğu bölgenin, belediyeye ait bir hayvan mezarlığı olduğunu açıkladı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bu mezarlığın doğal ölümler, trafik kazaları veya enfeksiyonlar sonucu ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alan olduğu vurgulandı. Ayrıca, bu mezarlıkta küçükbaş ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü belirtildi. Açıklamada, sosyal medyada dolaşan "katliam" iddialarının asılsız olduğu ifade edildi.

Başsavcılıktan Soruşturma

Olayla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ifade veren Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Ç., hayvanların 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde toplandığını ve olayın sosyal medyada iddia edildiği gibi bir 'katliam' olmadığını belirtti. Ç., köpekler dışında kedi ve küçükbaş hayvan ölülerinin de bulunduğunu ve olayla ilgili fotoğrafların dosyaya sunulduğunu ifade etti. Yasalara uygun bir şekilde yürütülen işlemlerin, yerel yönetimlerin sorumluluğunda olduğunu savundu. Soruşturma kapsamında ifadelerin alınması ve delil toplama işlemleri devam ediyor.

Kaynak: DHA