Adem Ç., sosyal medya üzerinden Barbaros Şansal’a hakaret etmekle suçlanıyordu. Davanın karar duruşmasında, mahkeme şikayetçi Şansal’ın milli değerlere aykırı paylaşımda bulunduğunu ve sanığın bu paylaşım karşısında 'haksız tahrik' altında hareket ettiğini belirterek, Adem Ç.’ye ceza verilmesine gerek görmedi.

2017 yılında Barbaros Şansal, sosyal medya hesabından bir video paylaşmış, buna tepki olarak Kayseri'de yaşayan Adem Ç., videonun altına hakaret içeren bir yorum yazmıştı. Şansal'ın şikayeti üzerine, Adem Ç. hakkında 'Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, sanık Adem Ç. suçlamaları reddetti ve suçsuz olduğunu ifade etti. Mahkeme, Barbaros Şansal'ın yaptığı paylaşımın milli değerlere aykırı olduğunu ve bu durumun Adem Ç.'nin hakaret eylemini haksız tahrik altında gerçekleştirdiğine hükmetti. Bu nedenle, Adem Ç.'ye ceza verilmemesine karar verildi.

Kaynak: DHA