Yönetmen Önder Şengül, Fethiye'nin köylülerinin ve amatör tiyatro oyuncularının destekleriyle bir araya gelerek bu filmi kendi imkanlarıyla çekmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Festivalin 3. gününde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışan 'Balinanın Bilgisi' filmi, Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gösterildi. Muğla'nın bir dağ köyünde 9 aylık hamile bir Yörük kadını ile köyün muhtarı arasındaki gerilimi anlatan film, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Gösterime, yönetmen Önder Şengül ile oyuncular Özge Cevher Yüksel, Şamil Kafkas ve Ozan Öncel katıldı. Film sonrası yapılan söyleşide, film ekibi sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.

Yönetmenin Hikayesi ve Mücadelesi

Yönetmen Önder Şengül, sinema sektörünü 7 yıl önce bırakarak kırsala taşındığını ve burada ilham verici bir hikaye duyduğunu belirtti. "İnsanın içindeki gücü, gizli potansiyeli çok güzel anlatan bir hikayeydi" diyen Şengül, senaryolaştırdığı bu hikayeyi çekebilmek için uzun yıllar destek arayışında bulunsa da çabalarını sürdürdüklerini vurguladı. Kendi imkanlarıyla bir ekip kurarak, "Bir kameramız vardı ve bu şekilde çektik," diyerek sürecin zorluklarına değindi.

Karaktere Duygu Katmak Zordu

Filmin başrol oyuncusu Özge Cevher Yüksel ise karakterinin derinliğini hissetmenin zorluğuna değindi. "Karakteri içerlemek beni çok zorladı. Onun bir şeyleri ifade edemeyişi, sonunda ifade etmesini içselleştirmeye çalıştım" diyen Yüksel, bulunduğu yerlerde herkesin benzer zorlukları deneyimlediğini ifade etti.

'Balinanın Bilgisi', sinemanın gücünü ve toplumsal temaları başarıyla harmanlayan bir yapım olarak Altın Portakal Film Festivali'nde izleyiciyle buluşmanın heyecanını yaşıyor.

Cinayet Şüphelisi Hasan Kıyılı'nın Tutuklanması Cinayet Şüphelisi Hasan Kıyılı'nın Tutuklanması

Kaynak: DHA