Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı

Son 3 ayda, şehir kameraları toplamda 233 bin 119 kez görüntülendi. Büyükşehir Belediyesi, şehir kameralarının sayısını artırarak, kentin önemli meydanlarında güvenliği ve şeffaflığı artırmayı hedefliyor.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yönetilen ve 18 kameradan oluşan sistem, şehri daha güvenli hale getirirken, vatandaşlara da meydanları istediği zaman görüntüleme imkanı sunuyor. Yeni kurulan kameralar arasında Zağnos Paşa Camisi, Zağnos Paşa Camisi Meydanı 1. ve 2. Etap, Toplu Taşıma Merkezi, Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi, Atatürk Parkı, Avlu Yaşam Merkezi, Şehitler Parkı, Ali Hikmet Paşa Meydanı, Bandırma Sahil, Altınkum Plajı, Akçay Kordon 1. ve 2. Etap, Altınoluk Kordon 1. ve 2. Etap, Gönen Meydanı, Cunda Limanı ve Altınkum Skate Parkı yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı, Bigadiç, Dursunbey, İvrindi ve Burhaniye'de de şehir kameraları kurulumunu başlatacak. Her ilçede en az bir kamera bulundurmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaları yakında tamamlamayı hedefliyor. Vatandaşlar, Balıkesir’i 7 gün 24 saat izlemek için ‘https://sehirkamera.balikesir.bel.tr/’ adresini ziyaret edebilir. Ayrıca, memleket özlemi çeken gurbetçiler tarafından da yoğun ilgi gören şehir kameraları, yurt dışından da takip edilebiliyor. Son 3 ayda kameralar, Türkiye’den 40 bin 713, Almanya’dan 18 bin 173, Amerika’dan bin 494 ve Fransa’dan bin 198 kez görüntülendi.

Kaynak: DHA