İstanbul Kartal'dan tatil için Ayvalık’a gelen Aydın, 19 Ağustos'ta kahvehaneye gitmek üzere evinden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. Aydın’ın ailesinin jandarmaya yaptığı kayıp ihbarının ardından başlatılan arama çalışmaları, kaybolduğu mahalleye 3 kilometre uzaklıktaki Karakoç Deresi ve çevresinde yoğunlaştırıldı. Aramalarda, ‘Pedal’ isimli bir kadavra köpeği de kullanıldı.

Aydın’ın kaybolduğuna dair ilk tespitler, kahvehanede bir süre oturduktan sonra arkadaşı tarafından evinin yakınlarına bırakıldığını gösteriyor. Aydın’ın Çanakkale-İzmir kara yolunda yaklaşık 3 kilometre yürüdüğü belirlenmişti. Bu süreçte Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı ve Küçükköy Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, komandoların desteğiyle geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı.

Son olarak, tarlada çalışan işçiler tarafından Aydın’a benzeyen bir kişinin görüldüğü ihbarı üzerine, arama çalışmaları Yeşilköy mevkiindeki Karakoç Deresi ve çevresine yönlendirildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na ait 'Pedal' isimli kadavra köpeği ve Devlet Su İşleri (DSİ) iş makinesi de arama çalışmalarına katıldı. İş makinesi kullanılarak kuruyan deredeki sazlıklar kaldırılmakta ve çevresi detaylı bir şekilde taranmaktadır.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Aydın’ın bulunması için yürütülen bu yoğun arama çalışmaları devam ederken, ailesi endişeli bir şekilde sonuç beklemektedir.

Kaynak: DHA