Başkan Akın, "30 kırsal mahallede 600'den fazla öğrencimizi kapsayan uygulamamıza başladık" dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin okula ulaşımında sıkıntı yaşanan 30 kırsal mahalle için servis uygulamasını başlattı.

Başkan Akın, Türkiye'nin uzunca bir süredir ekonomik sıkıntılar yaşadığını ve bu olumsuz tablonun tarımdan ulaşıma, sağlıktan eğitime kadar tüm alanlarda etkisini gösterdiğini belirtti.  Bu kapsamda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin okula erişimini sağlamak için toplu taşıma hizmetlerini devreye aldı.

Öğrencilerin Okul Ulaşımı Ücretsiz Sağlanacak

Başkan Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 30 kırsal mahallede 600'den fazla öğrencinin okul ulaşımını ücretsiz olarak sağlayacağını belirtti.  Bu uygulama, ekonomik koşulların zorlaştırdığı öğrenci ulaşımı sorununa çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Otomobilinde Eşinin Gözü Önünde Karnından Bıçaklandı Otomobilinde Eşinin Gözü Önünde Karnından Bıçaklandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin okula ulaşımını kolaylaştırmak için Toplu Taşıma Anonim Şirketi'ne ait otobüsleri tahsis etti.  Böylece, servisi kaldırılan 600 öğrencinin okullarına erişimi sağlanacak.

Kırsal Mahallelerdeki Öğrencilerin Desteklenmesi

Başkan Akın, özellikle kırsal mahallelerdeki öğrencilerin okula ulaşımının sağlanmasının önemine vurgu yaptı.  Ekonomik zorlukların eğitime erişimi engellememesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu öğrencilere ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunuyor.

Akın, "30 kırsal mahallede 600'den fazla öğrencimizi kapsayan uygulamamıza başladık" diyerek, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kesimlerdeki öğrencilerin okula ulaşımını sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı.

Bu uygulama, özellikle ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin eğitime erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin okula güvenli ve ücretsiz bir şekilde ulaşabilmelerini sağlayarak eğitim fırsatlarına erişimlerini destekliyor.

Kaynak: DHA