"Ulaşımda Erişilebilirlik Çağrısı" adı altında başlatılan girişimle, elektronik haberleşme tabanlı Ar-Ge projelerine toplamda 100 milyon lira destek sağlanacak.

Bakan Uraloğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) tarafından yürütülecek projelerin detaylarını duyurdu. "Herkes İçin Engelsiz Ulaşım" temalı bu çağrıda, ulaştırma ve haberleşme alanında daha erişilebilir bir gelecek için hazırlanan Ar-Ge projeleri desteklenecek. Proje başına en fazla 15 milyon lira destek verilecek.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Bakan Uraloğlu, desteklerin özellikle ulaşım ve haberleşme alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektöre ait firmaların projelerine yönelik olacağını belirtti. "Bu çağrı ile engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak projeleri destekleyeceğiz. Ulaştırma ve haberleşme alanında daha erişilebilir bir gelecek için Ar-Ge çalışmalarını teşvik edeceğiz" dedi.

Proje kapsamında, engelli bireylerin bilgiye erişimini kolaylaştıracak web siteleri ve mobil uygulamaların erişilebilirliğini artıracak elektronik haberleşme çözümleri desteklenecek. Ayrıca, hareket kabiliyeti kısıtlı bireyler için alternatif ulaşım araçları ve acil durumlarda iletişim sağlayan sistemler üzerinde çalışılacak.

Başvuru yapacak kuruluşların kamu kurumları dışındaki özel ve tüzel kişiliklerden oluşması gerektiğini belirten Bakan Uraloğlu, başvuracak firmaların en az bir yıl faaliyette bulunmuş olması ve projede yer alacak personel sayısının en az üçte biri kadar personeli en az bir yıldır çalıştırıyor olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, projelerin bir akademisyenden danışmanlık alması ve en az bir yüksek lisans veya lisans öğrencisinin proje bursiyeri olarak çalışmalarda yer alması zorunludur. Başvurular 9 Eylül’de başlayacak ve 31 Ekim’de sona erecek.

Kaynak: DHA