GÜNDEM

Bakanlıktan 3 Bin 963 Çifte 'Evlilik Kredisi' Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gençlere yönelik sunulan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin lira tutarındaki faizsiz evlilik kredisi desteğinin büyük ilgi gördüğünü duyurdu.

Abone Ol

Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na şu ana kadar 12 bin 132 çift başvurdu. Şartları yerine getiren 3 bin 963 çift bu krediden faydalandı," şeklinde bilgi verdi.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla başlatılan projeyle gençlerin aile kurma süreçlerini desteklediklerini belirtti. Projenin pilot uygulamasının deprem bölgelerinde, Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlatıldığını hatırlattı. Aile ve Gençlik Fonu’na başvurular 15 Şubat itibarıyla 'www.aile.gov.tr' adresi üzerinden alınmaya başlandı.

Göktaş ayrıca, proje kapsamını genişlettiklerini ve Karabük, Bartın ve Zonguldak illerini de dahil ettiklerini açıkladı. Bu illerde şartları sağlayan çiftlerin başvuruları alınmaya başladı. Yeni düzenlemelerle, çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartı da esnetilerek 2,3 asgari ücrete çıkarıldı. Böylece daha fazla gencin desteğe ulaşmasının sağlanması hedefleniyor.

Bakan Göktaş, gençleri destekleme çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.