Şimdi ise Yusuf Turhan hakkında, 34 yıl önce öldürdüğü iddia edilen kız kardeşi Havva Turhan (19) cinayetiyle ilgili yeni bir dava açıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu davaya müdahil olmak için mahkemeye başvurdu.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Olay, 19 Mayıs 2021'de Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Emmiler Mahallesi'nde meydana geldi. Murat K. (50) ile Firdevs Öztürk kaybolduktan sonra, polis araştırma başlattı. Yusuf Turhan'ın evinde yapılan incelemede, kaybolan çiftin cesetleri bir tandırda bulundu. Yusuf Turhan ile oğlu Bedirhan Turhan tutuklanırken, Nejla Turhan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yusuf Turhan, kardeşi ve yengesi cinayetlerinden dolayı müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bedirhan Turhan ise iki kez müebbet aldı, Nejla Turhan beraat etti.

Şimdi, Yusuf Turhan'ın 1990 yılında kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan kız kardeşi Havva Turhan'ı öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın müdahil olması talep edildi. Bakanlık, kadın ve aile içi şiddet davalarına katılma hakkını kullanarak, davaya müdahil olacak.

Yusuf Turhan, Havva Turhan'ı öldürdüğü suçlamalarını reddederken, eski ağabeyinin yazdığı mektup da dosyaya dahil edildi. Mektupta, ağabey Mehmet Turhan, Yusuf Turhan'a karşı öfkesini dile getirirken, Havva'nın dosyasının da açılacağını belirtiyor. Havva Turhan'ın ölüm tarihi ve cesedinin yerinin belirlenemediği, ancak mevcut deliller ışığında Yusuf Turhan hakkında yeterli şüphe oluştuğu ifade ediliyor.

Kaynak: DHA