GÜNDEM

Bakan Yerlikaya: Kırmızı ve Gri Kategorideki 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da gerçekleştirilen 'Gürz-14 Operasyonu' sırasında kırmızı kategoride aranan 'Hebun Piro Amed' kod adlı Zırav Taş ve gri kategoride aranan 'Botan' kod adlı Fehmi Başkurt'un etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Abone Ol

Operasyonda iki güvenlik korucusu da yaralandı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timleri’nin helikopter ve SİHA destekli operasyon düzenlediğini belirtti. Operasyon sonucunda, kırmızı listede yer alan sözde Amed Eyalet Sorumlusu 'Hebun Piro Amed' kod adlı Zırav Taş ve gri listede aranan 'Botan' kod adlı Fehmi Başkurt etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında iki güvenlik korucusu yaralandı.

Yerlikaya, teröristlerin daha önce 3 güvenlik görevlisi ve 5 sivili şehit ettiği, 4 güvenlik görevlisini yaraladığı toplam 6 eyleme katıldığını ifade etti. Eylemler arasında 8 Nisan 2020'de Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde sivillere yönelik EYP saldırısı, 9 Ocak 2021'de Lice kırsalında güvenlik görevlilerine yönelik çatışma, 5 Haziran 2021'de Lice kırsalında bir ekskavatöre yönelik EYP saldırısı, 22 Haziran 2022'de iki güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 30 Nisan 2023'te Lice kırsalında EYP patlatılması ve 8 Haziran 2023'te ölü ele geçirilen teröristlerin dijital materyallerinden elde edilen bilgiler doğrultusunda bir kişinin alıkonulması yer aldı.

Bakan Yerlikaya, yaralanan güvenlik görevlilerine acil şifalar dileyerek, operasyonda görev alan jandarma ve güvenlik korucularını tebrik etti. "Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmayacağız," diyen Yerlikaya, şehitlerin kanının yerde kalmayacağını vurgulayarak, milletimize söz verdiklerini belirtti.