GÜNDEM

Bakan Uraloğlu: PTT Pul Müzesi'ni 513 Bin Kişi Ziyaret Etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) tarih boyunca kullandığı eşyaların sergilendiği

Abone Ol

PTT Pul Müzesi'ni ziyaret etti. Bakan Uraloğlu, müzenin 2013 yılında açıldığından bu yana yaklaşık 513 bin kişiyi ağırladığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, Ankara’daki PTT Pul Müzesi'ni ziyaret etti ve kendisine PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ve PTT Müze Müdürü Necati Nurcalı eşlik etti. Bakan Uraloğlu'na milli mücadelenin 100'üncü yılına özel pul portföyü ve pul albümü hediye edildi. Gülten, müzenin tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Bakan Uraloğlu, müzenin 2013 yılında 'tarihe tanıklık eden koleksiyonlar' temasıyla açıldığını belirterek, "Yaklaşık 11-12 yıl boyunca koleksiyon meraklılarına ve vatandaşlarımıza hizmet eden bu mekanda bulunuyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 513 bin ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl, 2024 itibarıyla 72 bin ziyaretçi ağırladık. Bu yıl sonunda ziyaretçi sayısının 100 bini geçmesi bekleniyor. Dolayısıyla ziyaretçi ilgisi her geçen gün artıyor” dedi.

Ücretsiz Giriş

Bakan Uraloğlu, posta tarihinin uzun ve köklü geçmişine dair bilgiler sunduklarını belirterek, "Müzemizde posta tarihine dair çeşitli görseller ve canlandırmalar mevcut. Bu mekân, bilgi edinmek isteyenler için güzel bir soluklanma noktası. Dünyanın ilk pulu 1840 yılında basıldı. Türkiye’de ise ilk pul 1863 yılında basıldı ve hizmete sunuldu. Müzenin koleksiyonlarında pullardan telefonlara, telgraf makinelerine kadar pek çok tarihi obje sergileniyor. Para basımı gibi, pul basımı da egemenliğin bir simgesidir. Bu nedenle pullar da en az paralar kadar değerlidir. Burada çok değerli koruma tedbirleri ile tarihi hazinemizi gelecek nesillere aktarma noktasında önemli bir çalışma yapılmıştır. Hemşehrilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı bu müzeyi ziyaret etmeye davet ediyorum. Girişin ücretsiz olduğunu da buradan duyurmak isterim” şeklinde konuştu.