Bakan Uraloğlu, toplantıda köprü ve otoyol geçiş ücretlerindeki artışla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uraloğlu, bu ücretlerin 2022 yılı Ocak ayı cari fiyatlarına çekildiğini belirterek, "2022'nin Ocak ayında geçerli olan fiyat seviyelerine getirmiş olduk. Hatta bu fiyatlar biraz daha altında kalmış durumda," şeklinde konuştu.

Mardin’de TIR’ın Çarptığı Serhat, Ağır Yaralandı Mardin’de TIR’ın Çarptığı Serhat, Ağır Yaralandı

Toplantıda ayrıca, "953. Yıl Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Etkinlikleri" hakkında bilgi verildi. Etkinliklerin 23-26 Ağustos tarihleri arasında Muş'un Malazgirt ve Bitlis'in Ahlat ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirileceği belirtildi. Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, etkinliklerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Ahlat'ta bulunacağını ve burada çeşitli törenler ile gösterilerin yapılacağını duyurdu.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, konuşmasında, yol yapımı ve altyapı yatırımlarının ülkenin her köşesine ulaştırıldığını vurguladı. "Yol medeniyettir" prensibiyle hareket ettiklerini ve ülkenin her tarafına ulaşım altyapısı sunduklarını ifade etti. Ayrıca, gençlerin yetiştirilmesinin bu yatırımlardan daha değerli olduğunu ve ülkemizin her köşesine yapılan yatırımların bu gençleri desteklemek için yapıldığını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise, Malazgirt Zaferi'nin genç kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen etkinliklerin önemini vurguladı ve bu tür etkinliklerin gençler için önemli bir öğrenme ve motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA