Kongrenin teması ise "Hareketliliği Güçlendirmek için Bağlanıyoruz: Herkes için Sürdürülebilir Bir Geleceğin Sağlayıcısı Olarak Yollar" olarak belirlendi.

Bakan Yumaklı: Okul, Yurt ve Etüt Merkezlerinde Gıda Denetimlerine Başladık Bakan Yumaklı: Okul, Yurt ve Etüt Merkezlerinde Gıda Denetimlerine Başladık

Bakan Uraloğlu, kongre kapsamında küresel liderler, endüstri uzmanları, akademisyenler ve kamu ile özel sektör paydaşlarının bir araya geleceğini açıkladı. Bu organizasyonun, kara yolu sektörü için önemli konuların ve yeniliklerin ele alınacağı bir platform olacağını vurguladı.

Uraloğlu, "Dayanıklı Toplumlar ve Ekonomiler İçin Karbondan Arındırılmış ve Dayanıklı Ulaşım" temasıyla yapılacak Bakanlar Oturumu'nda, dünyanın ulaşım rotasının İstanbul'da çizileceğini ifade etti. Ayrıca, etkinliğin, ulaşım alanında sürdürülebilir çözümler geliştirmek ve uluslararası iş birliğini artırmak açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Kongrenin, ülkemizin ulaşım altyapısını ve politikalarını uluslararası arenada tanıtmak için önemli bir fırsat sunduğunu kaydeden Uraloğlu, tüm katılımcıları İstanbul'da görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

Kaynak: DHA