Uraloğlu, Türkiye’nin Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) stratejik çalışmalarının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. "Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Avcı, Azad, Kasırga ve Atmaca projeleri, ulusal siber güvenliğe önemli katkılar sağlıyor. Merkezimiz her gün 422 büyük saldırı ve 11 milyon zararlı erişim isteğini engelliyor. Geçen yıl 140 bin büyük saldırının önüne geçtik" dedi.

Bakan Uraloğlu, 2013 yılında kurulan USOM'un, siber güvenlik çalışmalarını hızlandırmak amacıyla faaliyete geçtiğini belirtti. "Siber güvenlik, dijital dünyada stratejik bir öneme sahip. Bu çerçevede kritik altyapıların korunması ve kişisel verilerin güvenliği gibi birçok alanda çalışmalar yapıyoruz" diye ekledi.

Sokak Köpeklerinin Saldırdığı Eslem, Ağır Yaralandı Sokak Köpeklerinin Saldırdığı Eslem, Ağır Yaralandı

USOM’un yapısında 2,300'e yakın Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) ve 7,859 uzman personel bulunduğunu kaydeden Uraloğlu, "Anlık olarak 17 milyon IP adresini sürekli tarıyoruz. Telefon operatörleriyle de iş birliği yaparak siber savunmamızı güçlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Zararlı içerikleri engellemek için yerli projeler geliştirdiklerini belirten Uraloğlu, Avcı, Azad, Kasırga ve Atmaca projelerinin önemli katkılar sağladığını vurguladı. "Bu projeler, zararlı yazılımların tespitinden zafiyet taramasına kadar birçok alanda hizmet veriyor" dedi.

Ayrıca, siber güvenlik alanında uzman yetiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Fetih Projesi ile uygulamalı eğitim laboratuvarları kurduklarını açıkladı. "Katılımcılar, gerçek dünya senaryolarında siber güvenlik testleri yaparak yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA