Bakan Uraloğlu, "Discord, kendi bilgilerini, IP adresi dahil, içerikler dahil güvenlik güçlerimizle paylaşmayı reddettiği için zorunlu olarak erişime engel getirdik" dedi.

Bakan Uraloğlu, TBMM'de düzenlenen AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı karar doğrultusunda, Discord’a erişimin engellendiğini belirten Uraloğlu, platformun "tamamen kapalı bir sistem" olduğunu vurguladı. Güvenlik birimlerinin bu platformda sorgulama yapamadığını ifade eden Uraloğlu, "Orayı kullananların bize şikayet etmesi noktasında biz müdahil olabiliyoruz. Maalesef birkaç gündür yaşadığımız olaylar olmamış olsa belki biz bugün Discord'a erişime engel getirdiğimiz için yasakçı bir zihniyetle itham edilecektik. Ama bu olaylar oldu, herkes kapatılmasını istiyor" diye konuştu.

Uraloğlu, toplumdaki algı ve farkındalığı birlikte yürütmenin önemine dikkat çekerek, "İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile güzel bir iş birliğimiz var. Bazı şeyleri ancak öğrendiğimizde müdahale ediyoruz. Burada Discord'u kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var. Ama bir hafta önce kapatmış olsaydık, bu memnuniyet olmayacaktı" dedi.

Bakan, ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun güvenli internet adresi ve 141 çağrı merkezi aracılığıyla gelen şikayetler üzerine gerekli adımları atacaklarını da ifade etti. Toplumun korunmasına yönelik her türlü adımı atacaklarını belirten Uraloğlu, bu konuda yakın takipte olduklarını vurguladı.

Silahlı Saldırı Düzenleyip, O Anları Kaydetmişler Silahlı Saldırı Düzenleyip, O Anları Kaydetmişler

Kaynak: DHA