GÜNDEM

Bakan Uraloğlu: Daha Birleşik Bir Posta Sektörünün Yolu Ankara'da Açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da düzenlenecek olan Evrensel Posta Birliği (UPU) Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu hakkında bilgi verdi.

Abone Ol

Bakan Uraloğlu, forumun 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirterek, "Bu forum, posta sektöründe bakanlıklar, posta işletmecileri ve düzenleyici kurumlardan yetkililer arasında diyaloğu ve iş birliğini teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Avrupa ve Orta Asya'dan önemli paydaşlar, ülkemizde bir araya gelerek daha güçlü ve birleşik bir posta sektörünün yolunu açacak" dedi.

Forumun, posta sektörünün değişen pazar taleplerine nasıl uyum sağlayabileceği ve dijital altyapının nasıl etkili bir şekilde kullanılabileceği konularında tartışmalar yapacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Forumun amacı, küresel posta ağının daha etkin ve kapsayıcı bir şekilde işlemesi için bir yol haritası oluşturmak. Evrensel Posta Birliği'nin küresel posta ağını nasıl daha fazla geliştirdiği ve dünya çapındaki müşterilere eşit erişim sağlama konusundaki girişimleri ele alınacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, forumda ayrıca yenilikleri teşvik etmenin ve teknolojik gelişmeleri nasıl entegre etmenin yollarının ele alınacağını söyledi. "Posta sektörünün dijital altyapılardan nasıl yararlanabileceği, bölgesel ve küresel kalkınma hedeflerine nasıl katkıda bulunabileceği konuları da forumda masaya yatırılacak. Üye ülkeler ve paydaşlar arasında iş birliği ve bilgi paylaşımının posta kapasitesini artırmadaki önemi de vurgulanacak" dedi.

Forumda, kapsayıcılık ve dayanıklılığın özellikle dijital posta altyapıları bağlamında nasıl güçlendirilebileceği üzerine istişarelerde bulunacaklarını belirten Uraloğlu, bu tartışmaların posta sektöründe atılması gereken adımları şekillendireceğini ifade etti.