GÜNDEM

Bakan Uraloğlu: Bolu Dağı Tüneli'nin 67 Metrelik Çelik Yapı İmalatında 27 Metre İlerleme Sağladık Ulaştırma ve Altyapı B

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu'daki incelemelerinin ardından Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönündeki tüpünde devam eden uzatma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Abone Ol

Bakan Uraloğlu, 67 metrelik çelik yapı imalatında 27 metre ilerleme sağlandığını belirtti.

Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönündeki tüpünün uzatma çalışmaları devam ederken, Bakan Uraloğlu, bölgedeki inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Bolu Valisi Erkan Kılıç ile birlikte işçilerle sohbet eden Bakan Uraloğlu, makineyle tüneldeki uzatma malzemesinin vidasını sıktı. Tünelin İstanbul-Ankara yönündeki kısmının 2023 yılı içinde 90 metre uzatıldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, şu anki çalışmaların ikinci aşamasının başladığını ve bu aşamada tünel portalının 31 Temmuz’da uzatılma işlemlerine başlandığını, 19 Eylül’de tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Bakan Uraloğlu, "Tünelin 67 metrelik çelik yapı imalatında 27 metre ilerleme sağladık. Ayrıca, toplam 256 metre uzunluğundaki forekazık imalatlarını tamamladık. Değişimini planladığımız 4 adet viyadük genleşme derzinden 3’ünde kaynak işlerini tamamladık ve betonlarını attık. 4'üncü derzde kaynak çalışmalarına devam ediyoruz. Refüjdeki 3 bin 500 metrelik beton oto korkulukların 2 bin 800 metresini ve toplam 19 bin 400 metrekare olan viyadükler arası koruma ağının da tamamını yeniledik" dedi.

Bolu Dağı Tüneli'nin kapanması nedeniyle D-100 kara yolunda yoğunluk yaşandığını belirten Bakan Uraloğlu, "Anadolu Otoyolu’nun Abant ve Kaynaşlı Kavşağı arasındaki 23 kilometrelik kesiminde İstanbul yönündeki trafiği geçici olarak D-100 devlet yoluna aktardık. Bu nedenle D-100 kara yolunda trafik yoğunluğu meydana geldi. Ayrıca, iklim değişikliğine bağlı olumsuz etkilerle başa çıkmak için önlemlerimizi artıracağız" diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, ağır taşıt trafiğine yönelik sınırlama çalışmalarının pazar günleri devam edeceğini belirtti ve "1 Eylül 2024 Pazar günü, saat 14.00-23.00 arasında, Bolu Dağı geçişinde ağır taşıtların D-100 devlet yolunu ve Anadolu Otoyolu'nu kullanımlarını sınırlandıracağız. Sınırlandırma işlemi, Ankara çıkış noktalarından ve Karabük Kavşağı'ndan itibaren yapılacak. Bu süreçte ağır taşıt trafiğini Beypazarı-Nallıhan-Mudurnu-Akyazı güzergahı üzerinden yönlendireceğiz" dedi.