GÜNDEM

Bakan Uraloğlu: 889 Milyon Dolarlık Yatırımı Kamu Kaynağı Kullanmadan Gerçekleştiriyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Beyoğlu'ndaki Tersane İstanbul'u ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Abone Ol

Uraloğlu, "Tersane İstanbul'da bu yıl sonunda birinci fazı tamamlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 889 milyon dolarlık büyük bir yatırımı kamu kaynağı kullanmadan gerçekleştiriyoruz. 45 yıllık işletme süresince hazinemize toplamda 1 milyar 346 milyon dolar kira geliri sağlayacağız" dedi.

Tarihi Dokuyu Koruyarak Modern Bir Merkez

Uraloğlu, "Tersane İstanbul'un 1.8 kilometrelik kıyı bandında dört aşamada inşa ediliyor. 23 Şubat 2019'da temeli atılan projenin genel ilerleme oranı yüzde 69. Bu yıl içinde birinci fazın tamamlanmasını bekliyoruz. Osmanlı döneminde torpido fabrikası olarak kullanılan yapının restorasyonu tamamlanınca hem ulusal hem de uluslararası organizasyonlar için hizmet vermeye başlayacak. Kamu kaynağı kullanmadan gerçekleştirdiğimiz bu proje, İstanbul'un tarihi ve kültürel mirasını da koruyacak" ifadelerini kullandı.

Proje Kapsamında Sosyal ve Kültürel Alanlar

Uraloğlu, projenin kapsamından bahsederek, "Sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet parkurları, kafe ve dinlenme alanları, sosyal aktivite merkezleri, 1000 kişilik cami, kütüphane, deneyim odaklı alanlar, konaklama tesisleri, iki adet yat limanı ve su sporları alanları oluşturacağız. Böylece 1.8 kilometrelik sahil hattını halkımızla buluşturmuş olacağız. Ayrıca 83 bin 300 metrekarelik alanda 26 tarihi yapıyı restore ederek yeniden kullanımına sunacağız" dedi.

İstanbul'un Ulaşım Altyapısını Güçlendiriyoruz

Bakan Uraloğlu, İstanbul'un ulaşım projeleri hakkında da bilgi verdi: "Ulaşım sistemlerinin gelişimi, turizmi ve ticareti canlandırır. Son 22 yılda İstanbul'un ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon 184 milyar 556 milyon lira yatırım yaptık. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Çamlıca Kulesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu gibi dev projelerle İstanbul'u modern ve etkili bir ulaşım altyapısına kavuşturduk. Bu yatırımlarla İstanbul'u hayallerin ötesinde bambaşka bir noktaya taşıdık ve yaşam kalitesini artırdık" şeklinde konuştu.