GÜNDEM

Bakan Tunç'tan Narin Güran Cinayeti Üzerine Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da meydana gelen ve büyük üzüntü yaratan Narin Güran (8) cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Bakan Tunç, soruşturmanın gizliliğinin korunması gerektiğini belirterek, "Bazı medya organları ve sosyal medya platformlarında, soruşturmanın gizliliğine zarar verecek dezenformasyon içerikli ifadelere yer verildiği görülmektedir. Soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi ve gerçeklerin ortaya çıkması için herkesin hassasiyet göstermesi önemlidir" dedi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Narin Güran evladımızın cinayeti ile ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, titizlikle devam etmektedir. Şu anda gözaltında bulunan şüphelilerin ifadeleri alınmakta ve elde edilen tüm deliller dikkatle değerlendirilmektedir" şeklinde konuştu.

Soruşturma Gizliliği Vurgusu

Soruşturma sürecinin gizli yürütülmesi gerektiğini belirten Bakan Tunç, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 157'nci maddesine atıfta bulunarak, "Soruşturma evresindeki işlemlerin gizliliğine dikkat edilmelidir. Kamuoyunun haber alma hakkı çerçevesinde resmi makamlar tarafından soruşturma süreciyle ilgili bilgiler açık ve şeffaf şekilde paylaşılacaktır. Ancak, bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yayımlanan dezenformasyon içerikli ifadeler, soruşturmanın gizliliğini tehlikeye atmaktadır. Soruşturmanın etkinliği ve gerçeğin ortaya çıkması için tüm tarafların hassas davranması gerekmektedir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Narin evladımızı canice öldürenler adalet önüne çıkarılacak ve gereken hesap verilmesi sağlanacaktır" dedi.