Yeni Anayasa Çağrısı: Bakan Tunç, mevcut anayasanın değişim sürecine dair değerlendirmelerde bulunarak, "Bizim darbecilerin yazdığı bir anayasa değil de milletin temsilcilerinin Meclis’te uzlaşarak bir toplumsal sözleşme hüviyetinde yeni bir anayasayı yapmak milletimize olan borcumuz. İnşallah 28'inci dönem parlamentosu, bu borcu yerine getirerek Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başlarken yeni bir anayasayla yolumuza devam ederiz" dedi.

Tunç, Tekirdağ'daki programda, anayasanın darbe sonrası yazıldığını ve birçok kez değişikliğe uğradığını belirtti. 1982'de kurulan anayasanın, yapılacak yeni reformlarla daha demokratik ve sivil bir hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Uluslararası Adalet ve Filistin: Bakan Tunç, uluslararası adalet sisteminin etkisizliğine dikkat çekerek, "Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar, dünyanın yüz karasıdır" ifadelerini kullandı. Filistin'de yaşanan trajediye değinen Tunç, uluslararası kuruluşların bu konuda etkili adımlar atamadığını ve Türkiye'nin Filistinli kardeşlerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Ekonomik ve Sosyal Reformlar: Bakan Tunç, Türkiye'nin 22 yıllık iktidar sürecinde fiziki kalkınma ve yapısal reformlar gerçekleştirdiğini vurguladı. Ekonomik göstergelere değinen Tunç, asgari ücretin 500 dolara yükseldiğini ve yeni ekonomik programlarla enflasyonun tek haneli rakamlara düşürüleceğini belirtti.

Seçim ve Demokrasi: Tunç, seçimlerde yüksek katılım oranına ve demokratik reformlara vurgu yaparak, "Her seçimde milletimizden takdir topladık ve açık ara birinci parti olduk. Yine olacağız" dedi. Ayrıca, terörle mücadelenin süreceğini ve ülkenin huzurlu bir geleceği için çaba göstereceklerini ifade etti.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi: Tunç, Tekirdağ'da yeni açılan Bölge Adliye Mahkemesi hakkında bilgi vererek, "Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi İstanbul'dan ayrılacak ve daha hızlı yargılama sağlayacak" dedi. Yeni mahkemenin açılışının yargı sürecine olumlu katkıda bulunacağını belirtti.

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuşmasında Türkiye'nin anayasa reformları, uluslararası adalet, ekonomik büyüme ve demokratik gelişim konularında önemli mesajlar verdi. Bakan Tunç, Türkiye'nin geleceği için gerekli adımları atacaklarını ve uluslararası arenada adaleti savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: DHA