GÜNDEM

Bakan Tunç: Dünya Tarihine Geçen Kara Bir Lekeyi Maalesef Görüyoruz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Şifa Hastanesi 14 Günlük Vahşet" adlı belgeselin Türkiye tanıtımında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Tunç, uluslararası ceza mahkemesi başsavcısının yakalama kararı talep ettiği kişilerin ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanmasını eleştirerek, "Dünya tarihine kara bir leke olarak geçecek bir durumu maalesef gözlemliyoruz" dedi.

Tunç, belgeselin gösteriminden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Filistin'deki katliamların uluslararası hukuk açısından takip edildiğini belirtti ve sergiyi gezdi. Türkiye'nin, Filistin'e olan desteğinin süreceğini ifade eden Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yapılan diplomatik ve insani yardımları vurguladı.

Tunç ayrıca, ateşkesin sağlanması için çalışmaların devam ettiğini ancak İsrail'e destek veren ülkelerden biri olan ABD'nin bu süreci zorlaştırdığını söyledi. Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısının yürüttüğü soruşturma ve Güney Afrika'nın başlattığı soykırım davasının Türkiye tarafından yakından takip edildiğini belirten Tunç, Türkiye'nin bu davaya katılma talebinde bulunduğunu ve Türk basınının Filistin'deki durumu ifşa etme konusundaki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını sözlerine ekledi.