Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir uzlaşmanın sağlanmasını temenni ettiklerini ve milletin borcunu yerine getireceklerini belirtti.

Denizli'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Bakan Tunç, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek 'Denizli İçin Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları' adlı toplantıya katıldı. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli milletvekilleri Cahit Özkan ve Şahin Tin, eski ve yeni milletvekilleri ve MKYK üyeleri de iştirak etti.

Tunç, toplantıda, AK Parti'nin 23 yaşında olduğunu ve 22 yıldır iktidarda kalmasının, milletinin taleplerine duyduğu hassasiyet ve gece gündüz çalışan kadroların başarısı olduğunu vurguladı. "AK Parti, millet tarafından kurulmuş bir partidir. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının kurduğu siyasi mühendislik ürünü değil, bir millet hareketidir" dedi.

Jandarma Operasyonunda Uyuşturucu ve Kaçak Malzemeler Ele Geçirildi Jandarma Operasyonunda Uyuşturucu ve Kaçak Malzemeler Ele Geçirildi

Bakan Tunç, geçmişte yargının darbecilerin yanında durduğunu ve milletin hakkını savunmadığını belirterek, 15 Temmuz'da Türk yargısının nasıl milli iradenin yanında olduğunu örnek gösterdi. Geçmişteki darbeci yargı anlayışının aksine, günümüz yargısının insan haklarını ve demokrasiyi savunduğunu ifade etti.

Tunç, "Türkiye'nin fiziki kalkınmasını sağlarken demokratik kalkınmayı da gerçekleştirdik. Demokrasinin çıtasını yükselttik" dedi. Temel hak ve özgürlüklerin önünü açtıklarını belirten Bakan Tunç, düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlarının evrensel hukukla uyumlu olduğunu vurguladı.

Yeni anayasa süreci hakkında konuşan Tunç, "Türkiye Yüzyılı'nın başında darbe anayasasından kurtulma mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Yüksek yargı kurumları arasındaki yorum farklarının önüne geçmek ve demokratik hukuk devleti standardını güçlendirmek için yeni bir toplum sözleşmesi yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, önemli yapısal reformlar gerçekleştirdiklerini ve bu reformların korunması gerektiğini söyledi. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun geliştirilmesi, kişisel verilerin korunması ve hukuk devletinin tahkim edilmesi konularında adımlar attıklarını belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile milli iradeyi esas alan bir yönetim sistemine geçtiklerini vurguladı.

Tunç, mevcut darbe anayasasının yerine daha demokratik ve sivil bir anayasa yapılması gerektiğini, bunun için Meclis'te bir uzlaşmanın sağlanabileceğini söyledi. "Darbecilerin yazdığı bir anayasayla yolumuza devam etmemeliyiz" diyerek, yeni bir anayasa için gereken adımların atılmasını vurguladı.

Kaynak: DHA