Bakan Tunç, Ankara Adalet Sarayı'nın toplamda 745 bin 900 metrekare kapalı alanıyla dünyanın en büyük adalet sarayı olacağını belirtti.

Bakan Tunç, yazılı bir açıklama yaparak, mevcutta 6 ayrı binada sürdürülen yargı hizmetlerinin tek çatı altında toplanacağını ve bu projenin Ankara'daki yargı hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülmesi açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Yeni adalet sarayı, yüksek katlı bloklar yerine yatay mimari anlayışıyla inşa edilecek. Doğal havalandırma ve aydınlatmadan en üst düzeyde yararlanılacak olan yapının çatısında güneş panelleri bulunacak ve bu sayede yenilenebilir enerji kullanılacak. Bakan Tunç, “Yeşil bina olarak tasarlanan adalet sarayımız, hem sürdürülebilirlik hedeflerimize katkı sağlayacak hem de vatandaşlarımıza ferah ve konforlu bir adalet hizmeti sunacaktır,” dedi.

Yeni adalet sarayında 1382 hakim ve Cumhuriyet savcısı odası, 588 duruşma salonu, 4 bin 180 araçlık otopark ve 610 kişilik konferans salonu bulunacak. İnşaatın 3 yıl içinde tamamlanacağı belirtilirken, temel atma törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katılacağı duyuruldu. Bakan Tunç, bu yeni yapının modern teknoloji ve çevre dostu uygulamalarla donatıldığını ve yargı hizmetlerinde kaliteyi artırarak vatandaşların adalete erişimini kolaylaştıracağını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA