EĞİTİM

Bakan Tekin, Erzurum’da Yöresel Ürünler Çarşısının Açılışına Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'daki Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Abone Ol

Ziyaret sırasında Bakan Tekin, okul girişinde çiçeklerle karşılandı ve öğrenciler tarafından hazırlanan mini konseri dinledi. Etkinliğin ardından Tekin, öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelerek onların taleplerini dinledi ve sorularını yanıtladı.

Öğretmenlerin, öğretmenlik meslek kanununa ilişkin yeni düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceğini sorması üzerine Bakan Tekin, "Öğretmenlik meslek kanunu düzenlemesi Meclis'imizde görüşülecek. Yasalaşması halinde hemen uygulamaya geçeceğiz" açıklamasında bulundu.

Öğretmenler, Bakanlığın bu yıl uygulamaya koyduğu ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirlenmesi uygulamasından dolayı teşekkür etti. Bakan Tekin, istişare kültürüne verdikleri önemi vurgulayarak, öğretmenlerin uygulamalara yönelik görüş ve önerilerini dikkate alarak bir yol haritası oluşturduklarını belirtti. Ayrıca, öğretmenlerin tüm imkanlarla desteklenmeye devam edileceğini ifade etti.

Ziyaret sırasında Bakan Tekin, öğretmenlerden Yavuz Keleş, Sevcan Eser ve Yavuz Selim Yıldırım’a doğum günü sürprizi yaptı ve pasta kesti. Daha sonra okulun sanat sokağını ve atölyelerini gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.