GÜNDEM

Bakan Şimşek: İhracata Güçlü Desteğimiz Devam Edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracata yönelik desteklerin süreceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yüksek teknolojili ve katma değerli üretime yönelik yeni bir modelin 2025 yılında hayata geçirileceğini belirtti.

Abone Ol

Bakan Şimşek, ihracatçılara sağlanan desteğin kapsamını artırmak için çeşitli adımlar attıklarını vurguladı. 2023 yılı Mayıs ayında reeskont kredilerinin günlük limitinin 300 milyon TL'den 4 milyar TL'ye yükseltildiğini ifade etti. Ayrıca, Eximbank’ın sermayesinin 21,9 milyar TL artırılarak 35,7 milyar TL'ye çıkarıldığını aktardı.

Reeskont faizine yüzde 25,9 seviyesinde bir üst sınır getirildiğini ve reeskont kredisi kullanımında yüzde 30 ilave ihracat bedeli satış koşulunun kaldırıldığını belirten Bakan Şimşek, hizmet ihracatı gelirlerinde vergi istisnasının da 30 puan artırılarak yüzde 80'e çıkarıldığını söyledi.

Bakan, Eximbank'ın uluslararası kuruluşlardan sağladığı kredilere yaklaşık 1,1 milyar dolar hazine geri ödeme garantisi ve karşı garanti sağlandığını da ekledi.

Sonuç olarak, Bakan Şimşek, dengeli ve sürdürülebilir yüksek büyüme hedefi doğrultusunda kritik önemdeki ihracata yönelik desteklerin devam edeceğini vurguladı.