Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, G20 Brasil toplantılarında artan oranlı vergilendirmenin gelir ve servet eşitsizliğini azalttığı, mali disiplini güçlendirdiği, vergi adaletini ve kapsayıcı büyümeyi desteklediği konularında uzlaşı sağlandığını belirtti. Şimşek, "G20 tarihinde ilk kez vergide iş birliği odaklı bir bildirge yayınlandı" dedi.

Vali Usta: Sözleşmeli Çiftçilik Modeli, Hem Üretici Hem Alıcıya Kazanç Sağlıyor Vali Usta: Sözleşmeli Çiftçilik Modeli, Hem Üretici Hem Alıcıya Kazanç Sağlıyor

Küresel ekonomide yaşanan zorlukların ve düşük verimliliğin küresel büyümeyi sınırlandırdığı günümüzde, yapay zeka ve benzeri teknolojilere hazırlığın büyük önem arz ettiğini vurgulayan Şimşek, Türkiye'nin makro istikrarı güçlendirirken yapısal reformlarla kazanımlarını kalıcı hale getirmeyi ve büyüme potansiyelini artırmayı hedeflediğini ifade etti.

Artan oranlı vergilendirme ile gelir ve servet eşitsizliğinin azalması, Mali disiplinin güçlendirilmesi ve vergi adaletinin sağlanması, Yapısal reformlarla büyüme potansiyelinin artırılması, G20 tarihinde ilk kez vergide iş birliği odaklı bildirgenin yayınlanması

Bakan Şimşek’in açıklamalarında, küresel ekonomi ve vergi politikaları konusundaki iş birliğinin önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, yapay zeka ve benzeri teknolojilere hazırlığın, küresel ekonomik büyüme ve verimlilik açısından kritik rol oynadığı belirtildi. Türkiye'nin ise istikrar ve reform programları ile makro ekonomik istikrarı sağlamlaştırmayı ve sürdürülebilir büyümeyi hedeflediği ifade edildi.

Editör: Muhammed Özkan