Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Gayt'ı Kabul Etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Gayt'ı Kabul Etti

Bu açıklama, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun TBMM gündemine taşıdığı bir önergeye yanıt olarak geldi.

Gergerlioğlu, kendisine ulaşan bilgilere dayanarak, 40 kadar kişinin cep telefonlarına yapılan siber saldırılarla mobil bankacılık üzerinden banka hesaplarının izinsiz boşaltıldığı ve adlarına kredi çekildiği iddialarını gündeme getirmişti. Önergesinde, bu iddiaların doğruluğu, bankaların sorumluluğu ve mağduriyetlerin giderilmesi konularında sorular yöneltti.

Bakan Şimşek, bu bağlamda bankaların dolandırıcılık riski bulunan işlemleri tespit eden mekanizmaları kurmalarının şart olduğunu belirtti. Ayrıca, dolandırıcılık konulu şikayetlerin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) iletildiğini, bu şikayetlerin bankalara yönlendirildiğini ve gerekli açıklamaların talep edildiğini ifade etti.

Bakan Şimşek, "Bankalar tarafından sunulan bilgi ve belgeler, Bankacılık Kanunu ve ilgili mevzuat açısından değerlendiriliyor. Eğer bir aykırılık tespit edilirse, idari para cezası da dahil gerekli işlemler yapılmaktadır. Aksi takdirde, başvuru sahipleri ilgili hakem heyetlerine veya yargı mercilerine yönlendiriliyor" dedi.

Bu açıklamalar, bankaların dolandırıcılıkla mücadeledeki yükümlülüklerini ve mağdurların hak arama süreçlerini daha da görünür kılmaktadır.

Kaynak: DHA