GÜNDEM

Bakan Kurum: Yıl Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin izlerini silmek için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Abone Ol

Bakan Kurum, "Yıl sonuna kadar en az 200 bin konut teslim edeceğiz ve 2025'te, depremin tüm izlerini hep birlikte sileceğiz" dedi.

Bakan Kurum, Malatya'da gerçekleştirilen İl İstişare Toplantısı ve AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıya, Bakan Yardımcısı Fatma Varank, AK Parti İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

Konuşmasında, önceliklerinin her zaman deprem bölgesi olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, konut inşaatlarının hızla ilerlediğini ifade etti. Marmara Depremi'nin yıl dönümünde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Kurum, "Yıl sonunda toplamda en az 200 bin konut teslim edeceğiz ve 2025'in sonunda depremin izlerini tamamen silmiş olacağız. Bu bizim yolumuz; güçlü Türkiye yoludur. Malatya, hem 2020 depreminde hem de 6 Şubat'ta yaşanan felaketlerde büyük acılar yaşadı. İlk saatlerden itibaren buradaydık ve acıları birlikte yaşadık. Ancak, hem 2020 depremi sonrası hem de 6 Şubat depreminde sürekli çalıştık. Şu anda 11 ilde 296 bin 755 konut inşa ediyoruz ve bugüne kadar 76 bin konutu teslim ettik. Yıl sonunda 200 bin konutu teslim etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Bakan Kurum, deprem bölgesindeki vatandaşların ellerini bırakmayacaklarını belirterek, “Biz daima buradaydık, bundan sonra da burada olacağız. 2025'te depremin izlerini tamamen sileceğiz. Türkiye’yi büyütmeye yeminli kadrolarız ve her alanda mücadele ediyoruz. Türkiye, iki zihniyetin mücadelesine sahne oldu; ülkesinin geleceğini düşünenlerle, kendi siyasi çıkarlarını gözetenlerin mücadelesi devam ediyor” şeklinde konuştu.

AK Parti'nin 23. kuruluş yıl dönümüne de değinen Bakan Kurum, “AK Parti 23 yaşında. Biz 2001 yılında millet için yola çıktık ve ülkemizi yeniden inşa ettik. Biz, Hakk’ın yolunda yürüyen bir kadroyuz. Türkiye Yüzyılı’nı başlatıyoruz ve 2028 seçimlerine kadar çok çalışacağız” dedi.

Son olarak, Filistin'deki olaylara da değinen Bakan Kurum, Türkiye'nin ve dünya mazlumlarının yanında olduklarını ifade ederek, Gazze'ye desteklerini belirtti. “Gazze’nin şanlı direnişine dualarımızı gönderiyoruz. Yaşasın özgür Gazze, yaşasın özgür Filistin” şeklinde konuştu.