Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında büyük hasar gören Malatya'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2025 yılına kadar toplam 70 bin 619 konut ve 10 bin 339 iş yeri inşa edilmesi planlanıyor. Şu ana kadar kentte 10 bin 679 konut teslim edildi. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki İkizce Mahallesi'nde yaşayan aileler, yapımı tamamlanan evlerine taşınmaya başladı. Bakan Kurum, İkizce'deki konutların görüntülerini paylaşarak, "Her bir depremzede kardeşimizin hayalini gerçekleştirene kadar bize durmak yok" şeklinde ifade etti.

'DEVLET YANIMDA, YALNIZ DEĞİLİM'

Bakan Kurum'un paylaştığı videoda, hak sahibi bireylerin görüşlerine de yer verildi. İkizce Mahallesi'nde yaşayan Zeynal Yalçın, devletin sürecin hızla ilerlediğini belirterek, "Bu bir mucize gibi. Sayın Cumhurbaşkanımız 1 yıl içinde evleri teslim edeceğini söylediğinde, 'Nasıl olabilir?' diye düşünmüştüm ama mucize gerçekleşti, çok memnun kaldık. İlk kapıyı açtığımda bunu videoya çektim, eşim ve çocuklarımla paylaştım. Devlet benim yanımda, yalnız değilim" dedi.

'MALATYA ASLA SAHİPSİZ DEĞİL'

Nuran Yazgan, konutların teslimi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek, "Malatya sahipsiz değil. Biz 40 yıllık karanlık bir binada yaşıyorduk, burası ferah ve aydınlık. Kapıyı açtığımda burası benim cennetim gibi geldi. Anlatamayacak kadar mutluyum" şeklinde konuştu. Nuran Yazgan'ın eşi Adil Yazgan ise yeni konutlarında deprem korkusu olmadan yaşamaktan memnun olduklarını belirtti. "Evlerin bu kadar güzel olacağını ve sosyal yönleriyle bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. Parkıyla, otoparkıyla her şey dört dörtlük. Bu gece yine deprem oldu, uyandım ama kalkmadım. 'Bir şey olmaz' diye düşündüm" dedi.

Muhtarın Evi ve Aracına Saldırı: İki Şüpheli Tutuklandı Muhtarın Evi ve Aracına Saldırı: İki Şüpheli Tutuklandı

'HER ZAMAN SAĞLAM KONUTLAR YAPTIK'

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İnşaat Uygulama Uzmanı Ramazan Coşkun, bölgedeki konut projelerinin sağlamlığına dikkat çekerek, "TOKİ olarak her zaman sağlam konut yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Yatay mimariye uygun, radye temel sistemi ve tünel kalıp sistemi kullanarak depreme dayanıklı konutlar üretiyoruz" ifadelerini kullandı. İkizce'de iki etaptan oluşan toplam 11 bin 897 konutun ihalesinin yapıldığını ve yakın zamanda 4 bin 116 konutun daha teslim edileceğini açıkladı.

Kaynak: DHA