Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Bakan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gerekli uyarıların yapıldığını ve kaçak yapının inşaatının durdurulduğunu belirtti.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Boğazı'nın korunması adına Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki yapılaşmanın denetlendiğini söyledi. "Bu bölgede imara aykırı kaçak yapılaşma tespit ettik. Ekiplerimiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yazılı ve sözlü olarak uyararak, inşaatın durdurulmasını sağladı. Kaçak yapının yıkımına ilişkin gerekli uyarılar da yapılmış olup, hukuki işlemler ve savcılık suç duyuruları başlatılmıştır. Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi ve İstanbul Boğazı'nın korunmasına yönelik hassasiyetimiz devam edecektir," dedi.

Bakan Kurum, Adıyaman'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi ve deprem sonrası yapılan konut projeleri hakkında bilgi verdi. "Şu ana kadar 8 bin 174 konutu ve iş yerini teslim ettik. Yıl sonuna kadar 19 bin 314 konut ve iş yerini daha tamamlayarak depremzedelere teslim edeceğiz. Ayrıca Adıyaman'daki Ulu Cami'nin restorasyonu ve üniversite projeleri de hızla devam ediyor," şeklinde konuştu.

Kurum, depremin vurduğu 11 ilde 302 bin konutun yapıldığını, bunlardan 76 bininin teslim edildiğini, yıl sonuna kadar en az 200 bin konutun tamamlanacağını ve 2025 yılı sonuna kadar tüm depremzedelerin yeni konutlarına kavuşacağını belirtti.

Kaynak: DHA