Kongre, dünyanın en büyük uzay konferanslarından biri olup, ulusal uzay ajansları, endüstri liderleri ve akademisyenleri bir araya getirmektedir. 

Bakan Kacır, kongrede yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uzay çalışmalarında lider ülke olmayı ve Milli Uzay Programı hedeflerine ulaşmak için uluslararası iş birliğini güçlendirmeye devam edeceğini belirtmiştir.  Türkiye, 2026 yılında Antalya'da 75. Uluslararası Uzay Kongresi'ne ev sahipliği yapacaktır. 

Kongre kapsamında, Bakan Kacır Türkiye pavilyonunu da ziyaret etmiştir. Burada, Türkiye'nin öncü uzay ve savunma teknolojisi kurumları ve firmaları, Türkiye'nin gurur projeleri, Milli Uzay Programı ve ülkede gerçekleştirilen diğer uzay çalışmaları hakkında bilgi paylaşımı yapmıştır. 

Bakan Kacır, kongrede verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini ve Türkiye'nin uluslararası uzay iş birliğini güçlendirmeye yönelik çabalarını sürdüreceğini vurgulamıştır.  Türkiye, uzay teknolojileri alanında küresel bir oyuncu olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Çukurova Tarım Zirvesi ve Adana Lezzet Festivali'nin Açılışı Çukurova Tarım Zirvesi ve Adana Lezzet Festivali'nin Açılışı

Kaynak: DHA