GÜNDEM

Bakan Kacır: Hayal Edilemeyen Projelerle Ülkemizin Tarihine Yeni Bir İstikamet Verdik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Niğde'de düzenlenen 'OSB Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Kacır, Türkiye'nin son 22 yılda elde ettiği başarıları vurgulayarak, "Siyasi istikrar ortamı, rekabetçi ve sürdürülebilir sanayi altyapımız, güçlü Ar-Ge ve inovasyon ekosistemimizle pek çok vizyoner projeye imza attık. Başkalarının hayal edemediği yüzyıl projelerini çeyrek asra sığdırarak ülkemizin tarihine ve geleceğine yeni bir yön verdik” ifadelerini kullandı.

Açılışını gerçekleştirdiği 15 tesisin toplam yatırım değerinin 5,1 milyar lirayı geçtiğini belirten Kacır, ayrıca temeli atılan 11 tesisin hedef yatırımının 15,1 milyar lira olduğunu açıkladı. Türkiye’nin küresel siyasette güç sahibi, bölgesinde ise etkin bir ülke olarak büyüme ve kalkınma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini vurgulayan Bakan Kacır, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 'Büyük, güçlü, tam bağımsız Türkiye' hedefi doğrultusunda 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 22 yılda Türkiye’yi önemli bir noktaya getirdik. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat alanlarında önemli başarılar elde ettik. Milli gelirimizi 1 trilyon 158 milyar dolara çıkararak, 261,5 milyar dolarla ihracat rekoru kırdık" dedi.

Savunma sanayinde büyük bir yerlileşme hamlesi başlattıklarını, kendi tankını, gemisini, topunu, füzesini, roketini, uçağını, helikopterini ve insansız hava araçlarını üretebilen bir ülke haline geldiklerini belirten Kacır, bu ivmeyi yüksek teknolojili diğer alanlara taşıdıklarını ifade etti. Yerli ve milli elektrikli otomobilimiz Togg'un büyük bir gurur kaynağı olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Kacır, Türkiye'nin organize sanayi bölgelerinin (OSB) ülkenin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Son 22 yılda organize sanayi bölgelerinin sayısını 191'den 360'a, istihdamı ise 415 binden 2,7 milyona çıkardıklarını belirten Kacır, "Niğde'deki OSB'lerimize sağladığımız 1,3 milyar lira finansman ile 6 bin 700 ilave istihdam yarattık. Niğde OSB'ye 300 hektarlık, Niğde-Bor Karma Deri İhtisas OSB'ye de 430 hektarlık ilave alan kazandırdık. Bu alanlarda yeni yatırımların devreye girmesiyle OSB'lerimizi daha da büyüteceğiz" dedi.

Kacır, Niğde'nin gelecekte yıldızı parlayan şehirlerden biri olacağına inandığını ve bu yönde yapılacak yatırımların önünü açacaklarını belirterek, "Son 22 yılda Niğde'de düzenlediğimiz 729 yatırım teşvik belgesi ile 84,5 milyar lira sabit yatırımın ve 17 bin 600'den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. KOSGEB ve TÜBİTAK destekleriyle de şehrimizdeki KOBİ'lere ve projelere önemli katkılar sağladık" ifadelerini kullandı.

Sanayicileri 'Dijital ve Yeşil Dönüşüm Destek Programları'na başvurmaya davet eden Kacır, Niğde’nin kalkınmasına ivme kazandıracak yatırımların önünü daha da açacaklarını sözlerine ekledi.