GÜNDEM

Bakan Kacır: 57,7 Milyar Lira Sabit Yatırımın Yolu Açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 500 milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirilecek prefabrik yapı fabrikasının temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Kacır, prefabrik yapı sektöründe, özellikle metal yapı malzemeleri alanında 2012'den bu yana bin 354 yatırım için teşvik belgesi düzenlediklerini belirterek, "28 bin nitelikli istihdamın ve 57,7 milyar lira sabit yatırımın önünü açtık" dedi.

Törende konuşan Bakan Kacır, söz konusu fabrikanın 150 yeni istihdam sağlayacağını ve Türkiye’ye büyük katkı sunacağını ifade etti. Ayrıca, ülkenin yatırım iklimini güçlendirmek ve yüksek teknolojili üretimi artırmak amacıyla çeşitli destek programlarının uygulandığını vurguladı. Kacır, "Son 22 yılda, güçlü ve kararlı bir şekilde üretim, istihdam ve yeniliğin desteklendiği yatırımlarımız, Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyümesine katkı sağladı" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ekonomik ve ticaret politikaları doğrultusunda büyüme ve gelişmeyi sürdüreceklerini belirterek, "Yatırımcı dostu politikalar ve yapılandırılmış destek programları ile sektörel ihtiyaçlara hızla cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı. Bakan Kacır, ayrıca prefabrik yapı sanayisinin önemine değinerek, bu alandaki yatırımların sektöre katkı sağlayacağını ve ülkenin katma değerli üretim kapasitesini artıracağını söyledi.

Törende Ticaret Bakanı Ömer Bolat da bir konuşma yaptı. Bolat, Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat alanındaki başarılı performansını öne çıkararak, "Türkiye, yıllık ortalama yüzde 5,4 büyüyerek dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer aldı. Sanayi sektörü bu büyümenin başlıca lokomotiflerinden biridir" dedi. Bolat, Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu ve uluslararası ticaret koşulları hakkında bilgi vererek, ülkenin liderliği altında ekonomik başarıların devam edeceğini belirtti.

Son olarak, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen temel atma töreninde, fabrikanın inşasıyla ilgili detaylar paylaşıldı ve tesisin sektörde örnek teşkil etmesi bekleniyor.