Kacır, "3 bin 363 yatırıma teşvik verdik, 759 milyar liradan fazla yatırımı harekete geçirdi ve yaklaşık 212 bin istihdamın önünü açtık. İlaç, tedavi amaçlı ve tıbbi sektörde başta olmak sağlık alanında faaliyet gösteren firmalarımızın bünyesinde kurulu 71 Ar-Ge bin 886 araştırma projesini destekliyoruz. 22 yılda sağlık alanında 10 bin projeye ve 17 binden fazla bilim insanımıza ve gencimize 43,2 milyar lira destek sağladık" dedi.
Törende, Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Osman Develioğlu, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve birçok akademisyen ile öğrenci olarak yer aldı. Konuşmaların ardından açılış dersi, Roma Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Umberto Pernici tarafından verildi.
Bakan Kacır, "Küresel güç yarışının teknoloji ve inovasyon zeminine kaydığı büyük bir değişime tanıklık ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın kalbinde son 22 yılda pek çok alanda büyük atılımlar gerçekleştirdik. 'Millî Teknoloji Hamlesi' vizyonumuzla Türkiye'yi küresel bir üretim merkezi haline getirme yolunda ilerliyoruz" kullanıldı.
Kacır, sağlık sisteminin ihtiyaçlarını yerli ve millî imkanlarla karşılamak üzere güçlü bir üretim ve teknolojik gelişmenin oluşturulduklarını vurguladı. Ayrıca, "Pandemi döneminde yerli solunum cihazını 14 gün içerisinde seri üretime geçirmeyi başardık" dedi.
Bakan Kacır, "Katma değerli üretimi teşvik etmek ve cari açığı azaltmak üzere 16 milyar lirayı aşan 38 yatırım projesini tamamladınız. Sağlık çalışanlarının ve mühendislerin bir araya gelerek tamamlamaları Ar-Ge araçlarıe imza atmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Son olarak Kacır, "TÜBİTAK destek programları ile sağlık sektöründe pek çok alanda gösterim sağlıyoruz. 22 yılda sağlık alanında 10 bin projeye ve 17 binden fazla bilim insanı ve gencimize 43,2 milyar lira destek sağladık" dedi. Tören sonunda üniversite yönetimi tarafından Bakan Kacır'a hat sanatıyla 'Ya Rabb' ifadesi bulunan bir tablo hediye edildi.