Ancak bazı belediyelerde, binlerce işçinin ekmeğiyle oynandı. Belediyelerin kadrolaşma amaçlı olarak haksız yere binlerce işçiyi işten çıkardığına tanık olduk. Her işçi ve emekçi bizim için kutsaldır ve kimsenin çalışanların emeğini heba etmeye hakkı yoktur” dedi.

Bakan Işıkhan, Van'da çeşitli ziyaretlerde bulunarak, AK Parti'nin il başkanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' programına katıldı. Van Valiliğini ziyaret eden Işıkhan, ardından partisinin il binasında konuşma yaptı. Bakan, AK Parti’nin 81 ilde gerçekleştirdiği ‘Türkiye Buluşmaları’ programı çerçevesinde Van’a geldiklerini belirterek, "Van, tarihi, kültürel ve coğrafi zenginlikleriyle hem bölgenin hem de ülkenin değerli şehirlerinden biridir. Devletimiz, bugüne kadar 167 milyar liranın üzerinde yatırım yaparak, bu şehrimizin değerini artırdı. Van, 2011 yılında büyük bir deprem felaketi yaşamış, ancak hükümet olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek şehri yeniden inşa ettik. Van’ı terör belasından temizleyen de yine AK Parti oldu. Bu şehri, terör ve şiddet odaklarının merhametine terk etmeyeceğiz” dedi.

‘Seçimden Seçime Gündemde Olmayan Bir Parti Değiliz’

20,5 Yıl Hapisle Aranan Hükümlü Yakalandı 20,5 Yıl Hapisle Aranan Hükümlü Yakalandı

AK Parti’nin seçimden seçime halkı hatırlayan bir parti olmadığını vurgulayan Bakan Işıkhan, "Partimiz kurulduğundan bu yana halkımızın içinde yer aldı. AK Parti, halkla sürekli istişare eden, her önemli kararı doğrudan halka danışarak alan bir parti olarak 23 yıldır bu anlayışla hareket etmiştir. AK Parti, Türkiye’nin her köşesine hizmet götürme azmiyle yoluna devam edecek" şeklinde konuştu.

‘Belediyeler İşçilerle Oynadı’

Belediyelerin işten çıkardığı işçilerle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "Demokratik süreçler gereği çeşitli belediyelerde yeni yönetimler göreve geldi. Ancak bazı belediyelerde adaletin sarsıldığı ve demokratik kuralların ihlal edildiği uygulamalarla karşılaştık. Seçimlerden sonra belediye işçilerinin ekmeğiyle oynamayla ilgili uyarılarda bulunduk. Maalesef, bazı belediyeler işçileri haksız yere işten çıkardılar. Bu durumun farkındayız ve bu süreci yakından takip ediyoruz. Belediyelere ciddi para cezaları verdik ve işçilerin haklarını korumak adına gerekli adımları attık" dedi.

‘İdari Para Cezaları ve İşçi Alacakları’

İşçilerin haklarını korumak için idari para cezaları uyguladıklarını belirten Işıkhan, "İncelemeler sonucunda, 16 belediyeye toplam 25 milyon 700 bin lira idari para cezası kesildi. İşçilere ödenmeyen 118 milyon liralık alacaktan 49 milyon liranın ödemesini sağladık ve kalan miktar için adımlarımızı atıyoruz. Ayrıca, suç teşkil eden eylemler için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Van’da 21 işçi, mahkeme yoluyla işlerine geri döndü. İşçi haklarını korumak ve adaleti tesis etmek için gereken tüm adımları atacağız" şeklinde konuştu.

‘Emek Üzerinden Siyaset Yapanları Uyarıyoruz’

Bakan Işıkhan, emek üzerinden siyaset yapan partilere de eleştirilerde bulunarak, "Emek ve emekçiyi siyasetin malzemesi yapanlar, bu konuda gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Biz devlet olarak mağdurların yanındayız ve haksızlıkların peşini bırakmayacağız. Türkiye’nin kalkınma ve büyüme hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Işıkhan'ın programı, basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: DHA