GÜNDEM

Bakan Işıkhan: 100 Bin Genç İşe Yerleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2019 yılının Ağustos ayından itibaren uygulamaya konulan İş Avcılığı modeli sayesinde 100 binden fazla gencin işe yerleştirildiğini duyurdu.

Abone Ol

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, ne eğitimde ne istihdamda (NEET) bulunan 713 bin 831 gence özel danışmanlık hizmeti sunuldu. Açıklamada, "İş Avcılığı Modeli kapsamında 15-24 yaş aralığındaki potansiyel NEET gençleri İŞKUR'un hizmetlerinden faydalandırıyoruz. Bu model sayesinde, 2019 yılının Ağustos ayından bu yana 100 bin 839 NEET gencimizin niteliklerine uygun işlere yerleştirilmesini sağladık. Ayrıca, 39 bin 96 NEET genci, mesleki niteliklerini ve tecrübelerini artırmaları amacıyla düzenlediğimiz kurs ve programlardan faydalandı" denildi.

Bakan Işıkhan, İŞKUR'un paylaşımını alıntılayarak, "İstihdamın, kalkınmanın ve üretimin ön planda olduğu bu dönemde, çalışma hayatımız güçlenmeye devam ediyor. İş Avcılığı modeli sayesinde 100 binden fazla gencimizin işe yerleşmesini sağladık" ifadelerini kullandı.