Bakan Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, sosyal yardım yararlanıcılarının çocuklarının şehirler arası ulaşım giderlerine destek sağlayan bu programın 2022 yılında başlatıldığını belirtti. Şu ana kadar 100 binden fazla öğrencinin yararlandığını vurgulayan Bakan Göktaş, "Öğrencilerimize gidiş-dönüş olarak yılda dört kez ulaşım desteği sağlıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim süreçlerini daha rahat sürdürebilmeleri için tüm gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz," dedi.

Selçuk Bayraktar Mersin’de Gençlerle Buluştu Selçuk Bayraktar Mersin’de Gençlerle Buluştu

Bakan Göktaş, ulaşım desteğinin üst limitinin tek yön için 1250 TL olduğunu ve şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon TL'lik kaynağın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarıldığını ifade etti. Ayrıca, destek programına başvuruların, öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresindeki ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

"Destek programıyla öğrencilerimize ve ailelerine yardımcı olmaya devam edeceğiz," diyen Bakan Göktaş, sosyal yardım alan ailelerin ihtiyaç duyduğu her an yanlarında olacaklarını belirtti.

Kaynak: DHA